Greta blev BIS 3:a i Kristansand

Greta blev BIS 3:a i Kristiansand!

Vi åkte till utställningen i Kristiansand i Norge med förhoppningen att Klara skulle få norskt storCERT och CACIB. Självklart vet jag att ingenting är säkert även om man är ensam i klassen, men hon är i väldigt bra kondition just nu, både i kropp och päls, så vi trodde nog att möjligheten fanns. Men så blev det inte. Nina Karlsdotter gav Klara excellent, men höll inne CK trots fin kritik, och därmed blev vi utan de åtråvärda certifikaten. Nina Karlsdotter hade en domarelev och det är aldrig riktigt bra, tycker jag. Domareleven ska visa sig på styva linan inför sin lärare och leta så många fel som möjligt så vi som utställare blir reducerade till undervisningsmaterial. Nina Karlsdotter hade mer fokus på eleven än på oss som ställde ut, så allt kändes lite snopet, om jag ska vara ärlig. Inte bara för resultatet, utan även för det nonchalanta bemötandet. Men, men, det är inget att hänga upp sig på, det kommer fler utställningar och fler chanser. Här kan du läsa Klaras kritik >>

Greta var ensam valp och blev BIR-valp, men jag trodde inte att hon fått HP eftersom ingen sa något utan ringsekreteraren, bara lite så där i förbigående, gav mig en rosett.  I Norge får man inte kritiken på papper som här i Sverige utan får läsa den på nätet. Ringsekreteraren skriver direkt i datorn så kritiken finns tillgänglig omgående, men det är ju lite bökigt att hitta den.

Eftersom Klara inte fick cert så trodde vi att vi var färdiga efter bedömningen och gick till husbilen för att äta lunch innan hemfärd. Men så gick jag in på nätet och läste kritiken, och då fick jag se att Greta faktiskt hade fått HP. Jag funderade lite om jag skulle strunta i att gå tillbaka till utställningen för att delta i gruppfinalen, men bestämde mig för att ändå göra det. Det är ju kul att visa upp västgöten, trots allt. I Norge är rasen ovanlig och många kommer fram och vill prata, fråga och klappa, så jag tyckte att det var bra pr att visa upp oss i stora ringen.

Grupp 5 valpar dömdes av Diane Stewart-Ritchie från Irland. Det var 9 stycken väldigt fina valpar. Domaren gjorde ingen förhandsbedömning utan vi fick springa in i stora ringen direkt och hon tittade inte särskilt mycket på Greta så jag tänkte att det var tack och hej för oss. Hon plockade fram en Ibizan Hound som nr 4, en Japansk spets som nr 3, en Pomeranian som nr 2 och sedan ropades det ut i högtalaren att nr 1 blev VÄSTGÖTASPETSEN! Alla Tiders Greta Goding! Jag blev helt chockad. Ofattbart att min lilla skrutta kunde slå så fina hundar. Jag ringde till husse som var kvar i husbilen så att han kunde komma ner till utställningen och fotografera i BIS-valp finalen.

BIS-finalen för valpar dömdes av Arne Foss från Norge, en lugn och sympatisk herre. Det var en vinnare från varje grupp i finalen, totalt 9 stycken (grupp 6 och 4 var sammanslagna) och Greta placerade sig som nummer 3!!! Helt galet roligt! Nr 1 blev en Clumber Spaniel som var importerad från USA, 2:a blev en Welsh Terrier från Norge, 3:a blev då Greta och 4:a en Afgan som var importerad från Ungern. Här kan du läsa Gretas kritik >>

Summa sumarum så blev det en rolig utställning, trots allt.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Alla Tiders Kennel