Klara nybliven champion

Klara champion Tromsö!

Klara champion i Tromsö

Vilken helg vi hade i Tromsö!

Klara nybliven champion
Svedala Klara Kristall nybliven champion

Efter 240 mil på krokiga, skumpiga vägar genom Norges fantastiskt vackra land med vidunderliga scenerier längs hela resan, kom vi till slut till Tromsö och utställningen på Mandelaslättas grusplaner.

På lördagen var det Tromsö Hundeklubb som höll i arrangemanget. Efter domarbyte hamnade vi till slut hos Elin Nordmannstedt sist i ring 1. Elin sa att nästa ras i hennes hem skulle bli en västgötaspets och det lät ju bra.

Det var tre anmälda västgötar, men championhanen kom inte och vår egen Greta hade tyvärr blivit drabbad av den fästingsburna sjukdomen anaplasma så hon kunde naturligtvis inte delta. Kvar var Klara som fick jättefin kritik, CK och Cert. Sitt andra norska.

På söndagen var det en internationell utställning och det märktes på parkeringen med bilar och bussar från länder som Finland, Ryssland och Litauen. Plus någon till svensk bil, förutom vår.

Hela 12 stycken västgötar var anmälda, vilket nästan borde vara rekord i Tromsö, och 10 stycken deltog. Hanne Laine Jensen dömde raskt och med glatt humör. Jag hade inga stora förhoppningar om att Klara skulle få certet med så många fina tikar att konkurrera med, men domaren satte Klara först och gav henne både Cert och CACIB och sedan också BIR! Därmed fick hon sitt tredje norska Cert och blev norsk champion! Vilken lycka! Och eftersom hon sedan tidigare har två svenska Cert och ett finskt så kommer hon också att bli svensk och finsk champion. Och som grädde på moset trillar det då in ett nordiskt championat när hon blivit champion i tre nordiska länder. Ketchup-effekten helt enkelt.

I gruppfinalen dömde Marianne Baden. Grupp 5, som vi tillhör, är en grupp med många raser och i finalen deltog över tjugo stycken. Domaren plockade ut sju stycken för vidare granskning och däribland Klara. Tyvärr var Klara ganska trött vid det laget och visade sig inte så bra i rörelse som hon brukar, så hon blev inte placerad bland de fyra bästa.

Men vi är så nöjda med helgens bravader!

Du kan läsa kritikerna här >>


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Alla Tiders Kennel