BIM valp rosett MyDog

MyDog – en utmaning

Det var tio år sedan sist. Men nu var det äntligen dags igen för MyDog i Göteborg.

Efter två dagars utställande på MyDog i Göteborg är vi helt utslagna idag, både Klara och jag. Sååå mycket folk och hundar!

Klara lyckades pricka in sitt första löp och höglöp lagom till dessa båda dagar på MyDog. Hon var inte så särskilt påverkad av det, kanske bara en aningens tröttare än annars. Men det gällde förstås att hålla extra koll på var hon hade bakdelen. 🙂

LördagGunnel och Klara på MyDog 2017

På lördagen åkte vi hemifrån i god tid. Det hade snöat lite grann och väglaget var inte det bästa, men vi tog det lugnt och allt gick bra. Att hitta en parkering visade sig däremot vara svårare. Optimist som jag är så körde jag in i Focus parkeringshus. Det var kaos! Jag har en rätt stor bil så min förarskicklighet ställdes verkligen på prov när jag skulle tråckla mig förbi bilar som stod på hejsvejs överallt, med människor som skulle lasta ut hundar, burar, vagnar och jag vet inte allt. Nej, det vara bara att köra ut igen och längre in mot Gårda  där jag till slut hittade en utomhusparkering med ganska gott om plats. Men herrejösses vad det kostar att parkera i stan nu för tiden, 100 kronor på lördagen och 140 på söndagen för några få stackars timmar. Det märks att jag inte är van vid storstan längre.

Västgötarna skulle bedömas i ring 9, som låg inklämt i ett hörn Trångt på MyDogmed egentligen bara en sida där man kunde sitta vid ringside. Mamma Mia, vad det var trångt! Men väldigt roligt. 41 västgötar var anmälda. Det är många det, på en så numerärt liten ras. Domare var Hans Almgren och han hade två domarelever vid sin sida också. Bedömningen tog extra lång tid så vår entré blev väl ungefär två timmar senare än väntat.  I valpklassen var det två hanar och fem tikar. Klara blev 2:a bästa tik med HP. Kritiken hittar du här. BIR-valp blev Wassbölingen Cecilia Lind. Tyvärr missade jag vem som blev BIM-valp.

Övriga resultat: BIR-veteran och BIR blev Fixans’ Göte Väst och BIM Danga’s Petronella. Hanhundscertet gick till Häckamorrans Kalle Blomkvist och tikcertet till Westorps Saphira Queen of Diamond.

Söndag

På söndagens utställning var tyvärr valpklassen flyttad till en annan ring, nämligen ring 6 och där skulle vi gå allra sist. BIM valp rosett MyDogDet var, i och för sig, ganska skönt att kunna sova lite längre på morgonen, men annars var det tråkigare eftersom alla andra västgötar fanns vid ring 9. Det deltog bara en hanvalp och två tikvalpar. Domare vara Svante Frisk. Klara blev bästa tikvalp med HP men slogs sedan av hanen Kopparås Ice Prince.

Klaras kritik hittar du här

Övriga resultat: (domare Francisco Salvador Janiero, Portugal)

BIR blev Westorps Tomb Raider som tog sitt sista CERT och därmed blev SE UCH. BIR-veteran och BIM blev Fixans’ Göte Väst. Hanhundscertet gick till Westorps Hercules Heartbreaker.

Sammanfattningsvis så var det en rolig och trevlig helg i hundens tecken. Det hela var väldigt bra träning för Klara (och mig). Nu går hon in i juniorklass och jag ser fram emot nästa utställning. Kanske blir det i Malmö, vi får se.

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Alla Tiders Kennel