Om Alla Tiders Kennel

Om Alla Tiders Kennel

Alla Tiders Kennel består av Gunnel och Stig-Ove Sandquist. Vi bor numera på Bolmsö som är en ö i sjön Bolmen i Ljungby kommun, Småland.

Vår första hund skaffade vi 1982. Barnen var 3 och 6 år och vi tyckte att det var viktigt för dem att få växa upp med hund. Mamma i huset (Gunnel alltså) var hundrädd och vi ville inte att detta skulle spilla över till barnen.

Ingmos Larrami "Ammi" med Alla Tiders kennels första kull 9 januari 1987
Ingmos Larrami ”Ammi” med Alla Tiders kennels första kull 9 januari 1988

Det var en gul labradortik –Ingmos Larrami (”Ammi”), som vi fick förmånen att ha på foder från Mona Iletorp. Året därpå kom den svarta tiken Ingmos Olly. Plötsligt hade vi två hundar och hundrädslan var som bortblåst och istället ersatt med ett stort hundintresse.

Eftersom båda var fodertikar så hade de sina första kullar hos Mona på Orust, men när Ammi blev vår helt och hållet ville vi själva pröva på uppfödarskapet – och blev fast. 1987 registrerade vi kennelnamnet hos SKK och i januari 1988 fick vår första valpkull. Därefter blev det ytterligare 5 kullar labradorvalpar.

1993 köpte vi den fantastiske hannen Cassatas Finurliga Sigge från Cardis och Lotta Karlsson och han levde med oss i 13 härliga år. Vi hade också den fina tiken Cassatas Maxil Circus från samma kennel.

När så Sigge gick bort 2005, och vi blev helt hundlösa, bestämde vi oss för att inte skaffa någon mer hund. Nej, nu skulle vi resa och vara fria!

Men det gick naturligtvis som det brukar gå. Hos goda vänner bodde det en kvicktänkt, humoristisk och käck liten västgötaspetstik som charmade oss totalt. En sådan ville vi ha! Vi fick kontakt med Marie-Anne och Rolf på Krösaskogens kennel i Småland, och så kom det sig att Krösaskogens Qia våren 2006 flyttade in på Alla Tiders Kennel. Två år senare kom även Heds Ian De Lux till oss och i slutet av oktober 2009 fick vi vår första västgötaspetskull med dessa båda som föräldrar.
Sommaren 2016 flyttade Svedala Klara Kristall in och ifrån hennes första kull 2018 (där pappan var Fridolf Filur från vår första kull), sparade vi tiken Greta Goding. Hösten 2020 åkte vi de 130 milen till Sikfors utanför Piteå och hämtade hem Rutan – Ramsebergets Rut. Klara lever nu ett härligt pensionärsliv på en gård utanför Sundsvall hos tidigare valpköpare och Rutan bor numera  i Östergötland där hon blir regält bortskämd. Hösten 2022 fick vi hem Krösaskogens Driva som är barnbarnsbarn till vår första västgötaspets Qia.

Jag (Gunnel) har i många år varit engagerad i SKV (Specialklubben för Västgötaspets). Jag har varit ledamot i styrelsen, haft hand om klubbens webbsida, varit redaktör för medlemstidningen samt ingått i avelskommittén. Inte allt samtidigt 🙂 utan vid olika tidpunkter under åren.

Vi brukade (före pandemin) åka med vår lilla husbil på utställningar och har varit runt på många olika platser i Sverige och även i Norge, Finland och på Åland. Nu när coronan lugnat ner sig och vi fått en ny liten tjej att ställa ut så hoppas vi att vi kan återta den hobbyn.

Vi har prövat på rallylydnad litegrann, men matte är tyvärr ganska dålig på det (till skillnad från hundarna). Rutan blev Svensk Viltspårschampion på sin 11-månadersdag och det är vi extra stolta över.

Alla Tiders Greta Goding. BIS 3 valp i Kristiansand
Alla Tiders Greta Goding. BIS 3 valp i Kristiansand med domaren Arne Foss
Rutans fina rosett och Diplom för sitt SEVCH

Vi gillar att vandra i fjällen

Stig-Ove

Stig-Ove

Gunnel
Gunnel

Alla Tiders Kennel