Raw Pet Food Nutrition Specialist Certificate

Raw Dog Food Nutrition Specialist

Ett steg på vägen

Vad är det som påverkar alla levande varelsers hälsa, välbefinnande och beteende? Det är frågor som intresserat mig länge. En viktig del är maten, helt klart. Jag började med mig själv.  Jag var överviktig, hade artros i mina knän och en kronsisk hosta. Konditionen var verkligen under isen. Läkare ordinerade kortison i olika doser och antibiotika. Piller och mera piller. Inget hjälpte. I början av juni 2017 bestämde jag mig för att ändra min diet radikalt, i princip från en dag till en annan. Jag gick ner nästan 25 kilo på ungefär ett år, artrosen blev väldigt mycket bättre och hostan försvann helt och hållet. Jag är helt enkelt yngre nu än för två år sedan.

Även om mina hundar är friska och i mycket god kondition kunde jag inte låta bli att fundera över deras diet. Inte kan väl processade torra pellets (om än uppblötta) vara det optimala att äta för att leva ett fullgott liv? Samma samansättning dag ut och dag in, utan variation.

Så i slutet av 2018 började jag en utbildning i Holistic Canine Behavior på distans. De olika delmomenten är Maten, fysisk hälsa och ohälsa, Psykisk hälsa, Hundens sinnen, Social och känslomässig hälsa, Naturliga botemedel, Naturliga terapier och Hundens beteende. Kursen är på cirka 150 timmar och läses på distans.

Som vanligt så gäller allt eller inget för mig, så i första delmomentet har jag tagit en extra kurs och blivit ”Certified Raw Dog Food Nutrition Specialist”. Vilket helt enkelt innebär att jag lärt mig ”allt” om råfodring (kallas också BARF – Biologiskt Anpassad Rå Föda). Några veckors intensivt pluggande om hundens ursprungliga ocn optimala behov av protein, vitaminter, mineraler, kolhydrater, kalorier, aminosyror, spårämnen med mera och råvarorna som passar bäst för att tillgodose detta. Mycket spännande! Bara 8 moduler kvar då 🙂

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Publicerat

i

av

Etiketter:

Alla Tiders Kennel