Om Alla Tiders Kennel
Familjen består av Stig-Ove och Gunnel samt våra numera vuxna, utflugna söner Daniel och Mattias, hans sambo Zanna och deras tre barn Theo, Ella och Moa - och Klara, Greta och Rutan förstås.
Efter att vi sålt vår gård utanför Svenljunga bor vi sedan 2019 i ett hus på landet utanför Vittaryd i Ljungby kommun, Småland.
Vår första hund skaffade vi 1982. Barnen var 3 och 6 år och vi tyckte att det var viktigt för dem att få växa upp med hund. Mamma i huset (Gunnel alltså) var hundrädd och vi ville inte att detta skulle spilla över till barnen.

Det var en gul labradortik -Ingmos Larrami ("Ammi"), som vi fick förmånen att ha på foder från Mona Iletorp. Året därpå kom den svarta tiken Ingmos Olly. Plötsligt hade vi två hundar och hundrädslan var som bortblåst och istället ersatt med ett stort hundintresse.
Eftersom båda var fodertikar så hade de sina första kullar hos Mona på Orust, men när Ammi blev vår helt och hållet ville vi själva pröva på uppfödarskapet - och blev fast. 1987 registrerade vi kennelnamnet hos SKK och i januari 1988 fick vår första valpkull. Därefter blev det ytterligare 5 kullar labradorvalpar.
1993 köpte vi den fantastiske hannen Cassatas Finurliga Sigge från Cardis och Lotta Karlsson och han levde med oss i 13 härliga år. Vi hade också den fina tiken Cassatas Maxil Circus från samma kennel.
När så Sigge gick bort 2005, och vi blev helt hundlösa, bestämde vi oss för att inte skaffa någon mer hund. Nej, nu skulle vi resa och vara fria!
Men det gick naturligtvis som det brukar gå. Hos goda vänner bodde det en kvicktänkt, humoristisk och käck liten västgötaspetstik som charmade oss totalt. En sådan ville vi ha! Vi fick kontakt med Marie-Anne och Rolf på Krösaskogens kennel i Småland, och så kom det sig att Krösaskogens Qia våren 2006 flyttade in på Alla Tiders Kennel. Två år senare kom även Heds Ian De Lux till oss och i slutet av oktober 2009 fick vi vår första västgötaspetskull med dessa båda som föräldrar.
Sommaren 2016 flyttade Svedala Klara Kristall in och ifrån hennes första kull 2018 (där pappan var Fridolf Filur från vår första kull), sparade vi tiken Greta Goding. Hösten 2020 åkte vi de 130 milen till Sikfors utanför Piteå och hämtade hem Ramsebergets Rut. Rutan, som vi kallar henne, har en lite ovanlig stamtavla som vi hoppas kunna förvalta på bästa sätt i vår avel så småningom.
Jag (Gunnel) är engagerad i SKV (Specialklubben för Västgötaspets). Jag har tidigare varit ledamot i styrelsen och också haft hand om klubbens webbsida under några år. Numera ingår jag i avelskommittén, vilket är mycket spännande och lärorikt.
Vi brukar (eller brukade innan pandemin) åka med vår lilla husbil på utställningar och har varit runt på många olika platser i Sverige och även i Norge, Finland och på Åland. Jag tycker också att det är roligt att träna rallylydnad. Klara är en naturbegåvning och jag hoppas att vi någon gång ska kunna ställa upp i en nybörjartävling. Greta däremot tycker inte att det är särskilt roligt alls att hålla på med "cirkuskonster", däremot älskar hon att spåra. Rutan som har så mycket vilja och arbetslust att man blir alldeles matt försöker vi också jobba med nosarbete med. På sin 11-månadersdag blev hon Svensk Viltspårschampion. Läs mer om det här >>


Vi gillar att vandra i fjällen
Stig-Ove
Gunnel
En kort presentationsfilm av oss sommaren 2020
Managing Genetics for the Future
Distanskurs - 2018. The Institute of Canine Biology
Innehåll:
The biology of breeds
- What is a breed?
- What makes breeds different?
- What does "purebred" mean?
Assessing the genetic health of a breed
- How large is the gene pool?
- How inbred is the breed?
- Are there subpopulations that are genetically distinct?
- What is the effective population size?
The benefits and costs of inbreeding
- What is inbreeding depression?
- Why is it important to balance the advantages and disadvantages of inbreeding?
Genetic consequences of breeding strategies
- Breeding for the litter vs breeding for the breed
- How can you use inbreeding and line-crossing to protect genetic diversity?
Fixing existing genetic problems and preventing new ones
- Why most of the things breeders do about genetic problems make them worse
Developing a plan for sustainable breeding
- How can you meet your goals as a breeder while protecting health and longevity?
- How can you protect the future of the breed?