Alla Tiders Greta Goding

Utställningsdebut för Greta

Lyckad debut i utställningsringen för Greta

4 månader och 3 dagar gammal gjorde Greta debut i utställningssammanhang. Det var Östergötlands Kennelklubb som anordnade en inofficiell valputställning på Mantorpstravet.

Vi åkte upp redan på lördagen med vår lilla husbil och sov i ett hörn av den stora parkeringen utanför travbanan. Det var lugnt och stressfritt att vara framme redan dagen före utställningen. Bra för både människor och hundar.

Utställningen hölls inne i den inte särskilt stora totohallen. Patrik Cederlöf dömde bland annat grupp 5. Han är annars uppfödare av American Staffordshire terriers som ju är en lite mer macho ras än västgötarna. Han är också ledarmot av SKKs Centralstyrelse. Patrik hanterade valpar och osäkra utställare med lugn och säker hand.

Greta tyckte att allt var spännande och roligt. Att ställa upp sig fint är inga problem men när det gäller att röra sig fint i trav i ringen så blir det genast värre. När vi tränar utanför ringen så går det hur bra som helst, hon kollar på mig eller godiset i min hand, men så fort vi kommer in i ringen så åker nosen ner i backen och det är lögn i h…e att få hennes uppmärksamhet. Där har vi en hel del att jobba på.

Trots det så gick det riktigt, riktigt bra. BIRet var inte så svårt eftersom Greta var enda valpen i sin klass 4-6 månader, men i gruppen så var det 7 stycken andra fina valpar att konkurrera med. Så vi är verkligen nöjda med en BIG 4 placering.

Här hittar du kritiken >>

[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Alla Tiders Kennel