Avelsmål

Våra avelsmål

Vi har en liten, oregelbunden uppfödning sedan starten 1988.  Hunderiet är min (Gunnels) största hobby. Avel och uppfödning är en liten men viktig del i  hundintresset där det också ingår andra delar som näringslära, genetik, beteende och aktiviteter av olika slag som exempelvis rallylydnad, viltspår och utställning. Jag lägger också mycket tid på ett ständigt lärande i de olika ämnen som ingår i hundlivet. Mycket kurser och facklitteratur blir det 🙂

Vi lägger ner mycket tid och stort arbete på att hitta så bra kombinationer av föräldradjuren som det bara är möjligt till de valpkullar vi föder upp.

Vårt mål är att föda upp friska, sunda, lättlärda, trevliga och rastypiska Västgötaspetsar som lämpar sig till både arbete och utställning, men som framförallt passar till att bli älskade familjemedlemmar.

Jag tycker att det är väldigt roligt att ställa ut våra hundar och naturligtvis är det ännu roligare om det går bra. Men, utställningsmeriter är inte ett kriterium för vårt val av avelsdjur. Västgötaspetsen är enligt min åsikt en gammal svensk lantras och det viktigaste är att så långt det är möjligt bevara rasen som den är idag.

Här kan du läsa en artikel som jag skrivit om varför det är viktigt att tänka annorlunda när det gäller avelsarbetet med västgötaspetsen >>